Εκλογές Α.Σ. ΠΑΟΚ

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρής μίλησε στον Extrasport και στην εκπομπή Paok supporters.

Μια συνέντευξη που εξελίχθηκε ως κατάθεση ψυχής, μια εξομολόγηση χωρίς προηγούμενο, με λεπτομέρειες άγνωστες απο την προσωπική του ζωή και την παραγοντική πορεία 35 χρόνων στον σύλλογο. Ο Θανάσης Κατσαρής μίλησε για τον Παντελάκη, τον Ζαγοράκη, τον Γούμενο, τον Μπατατούδη, τον Δρόσο, τον Πανελούδη, τον Σαββίδη. Για το γήπεδο της Τούμπας, τον Βασίλη Γκαγκάτση, τον Αλεξόπουλο, τον Βιολίδη. Για την ομάδα μπάσκετ, για τα τμήματα του ερασιτέχνη και την πορεία τους, για τον ρόλο των πολιτικών, τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ, τον Πρέλεβιτς και τον Σταυρόπουλο. Για τον ίδιο, για τις επιθέσεις που κατά καιρούς έχει δεχθεί, για την ιεροσυλία των ύβρεων κατά συγγενικού του προσώπου -και στο τέλος, έδωσε και τίτλο :

»Ο ΠΑΟΚ πάνω απ΄όλα».

Για πρώτη φορά, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ άκουσαν με κάθε λεπτομέρεια το πως πείστηκε ο Θόδωρος Ζαγοράκης να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΟΚ : »

‘’Η συζήτηση για να αναλάβει ο Θόδωρος την ομάδα ποδοσφαίρου έγινε με την πρωτοβουλία φιλάθλων και εμού. Ήμασταν παρόντες εγώ, ο Θόδωρος, ο πατέρας της συζύγου του, μιλούσαμε πολλές ώρες αλλά ήταν δύσκολο να πειστεί. Μας έλεγε : ‘’Άλλα έμαθα, άλλα με βάζετε να κάνω. Εσάς θα κυνηγάω στο τέλος. Ακόμη τη μπάλα κλωτσάω, δεν έχω ιδέα από αυτά. Εγώ είμαι έτοιμος να πάω στο Ντουμπάι κι εσείς μου λετε να μείνω εδώ και να γίνω πρόεδρος ;’’ Αλλά εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια, υπήρξαν όμως και μερικοί άνθρωποι που συνέβαλαν πολύ. Αυτό που φάνηκε πως τελικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ήταν μια σειρά από τηλεφωνικές συζητήσεις που έκανε εκείνη την ώρα με τον Γκαγκάτση και τον Βιολίδη. Με τον Ηλία είναι πολλά χρόνια φίλοι, δεν γνωρίστηκαν τώρα. Τελειώσαμε τα ξημερώματα εκείνη την συζήτηση, έξι ώρες κράτησε, και την άλλη μέρα συζητούσαμε κι άλλες ώρες. Πάλι ο Θόδωρος μίλησε με τον Βιολίδη, με τον Γκαγκάτση και με άλλους ανθρώπους, με πολιτικούς και μερικούς επιχειρηματίες. Ήταν καταλυτική η συζήτηση με τον Βασίλη Γκαγκάτση, που του είπε ότι θα είναι στο πλευρό του ότι κι αν χρειαστεί, όποτε κι αν το χρειαστεί. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε μια σειρά επαφών με παοκτσήδες, που υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν τον Θόδωρο και το έκαναν. Στο ξεκίνημα του, την ώρα που τα ταμεία της ΠΑΕ ήταν εντελώς άδεια, χρειάστηκε να βάλουμε το χέρι μας στην τσέπη για τις πρώτες ανάγκες. Ο ΠΑΟΚ εκείνες τις ημέρες δεν είχε ούτε 10.000 ευρώ… Υπήρξαν κάποιοι που ανταποκρίθηκαν, υπήρξαν και κάποιοι άλλοι που δεν ήταν σωστοί στον λόγο που έδωσαν στον Θόδωρο, ειδικότερα κάποιοι πολιτικοί που υποσχέθηκαν, αλλά δεν βοήθησαν. Δεν πειράζει όμως, αυτά συμβαίνουν. Αρκεί να δει κανείς ότι σήμερα που μιλάμε, η ΠΑΕ έχει εξοφλήσει χρέη 8.000.000 ευρώ και παράλληλα κάνει πρωταθλητισμό. Για αυτό πρέπει να δοθούν εύσημα σε αυτή τη διοίκηση, αυτοί οι άνθρωποι πέτυχαν τα μέγιστα’’

Ο ρόλος του ίδιου και του Βασίλη Γκαγκάτση στην απόφαση του Θόδωρου Ζαγοράκη να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΟΚ, φέρνει στο προσκήνιο την ανάμιξη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ :

»Είμαι πολύ θετικός στο να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ ο Βασίλης Γκαγκάτσης, Γνωρίζει πάρα πολλά για το ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή στη διοίκηση της ΠΑΕ δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να έχει την εμπειρία του και τις γνώσεις που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι λόγω του θεσμού που εκπροσωπούσε, δεν μπορούσε να εμφανίζεται σαν 100% παοκτσής. Θα πρέπει όμως να ξέρετε πως όποτε χρειάστηκε, ειδικότερα τις εποχές που οι σχέσεις του ερασιτέχνη με την ΠΑΕ δεν ήταν καθόλου καλές, επενέβη και βοήθησε για να εξομαλυνθούν τα πράγματα».

‘’Είμαι μέλος του ΠΑΟΚ από το 1974. Με έγραψαν στον ερασιτέχνη ο Παντελάκης και ο Ιωαννίδης, τα πρώτα χρήματα που έβγαλα από τη δουλειά μου τα έδωσα για να γίνω μέλος στον σύλλογο.

Τότε τα μέλη δεν ήταν ούτε 200, έπρεπε να βάλεις μέσον για να γίνεις μέλος διότι εκείνη την εποχή έπρεπε να πεθάνει κάποιος για να ανοίξει θέση για νέα μέλη, περιμέναμε στην ουρά. Όμως, ακόμη και πριν γίνω μέλος, ήμουν αθλητής πυγμαχίας στον ΠΑΟΚ και είχα δελτίο αθλητή από τα 14 χρόνια μου, το οποίο έχω κρατήσει.

Είμαι πάρα πολύ δεμένος με τον ΠΑΟΚ, παρότι έχω δεχθεί πολλές επιθέσεις. Όταν ο ΠΑΟΚ υπέφερε και έπρεπε να φύγει ο Μπατατούδης, με έπαιρναν τηλέφωνο και με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν τα παιδιά μου, ότι από τρία θα έμεναν δυο, μετά ένα και μετά κανένα. Εκείνη την εποχή έβαλαν φωτιά στο σπίτι που έχω στο Λάκκωμα, το έσβησε η οικογένεια του ποδοσφαιριστή Αθανασιάδη που μένουν απέναντι… Όταν ασχολείσαι με τα κοινά, είσαι προετοιμασμένος για να ακούσεις πολλά. Υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που δεν συγχωρούνται. Δεν έχω να πω τίποτα σε όσους έβρισαν τη μητέρα μου, δεν έχω καμία απάντηση απολύτως, δεν συγχωρούνται αυτά εύκολα’’

‘’Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτών που μας ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές, τα μέλη που ψήφισαν αυτή τη φορά ήταν εκατοντάδες, εγώ όμως θέλω να γίνουν χιλιάδες. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι το να είναι κάποιος μέλος του ερασιτέχνη δεν σημαίνει πολλά, διότι δεν υπάρχουν μετοχές ή αποφάσεις που να προσφέρουν δημοσιότητα ή κάποιο άλλο κέρδος. Εμείς αγωνιζόμαστε για το αποτέλεσμα, χωρίς να έχουμε πολιτικά και κομματικά χρώματα. Εμάς μας ενδιαφέρει το να γίνεται ότι πρέπει να γίνει για το όφελος του συλλόγου. Αυτές οι διαδικασίες πολλές φορές δεν δημοσιοποιούνται, με αποτέλεσμα ο κόσμος μη γνωρίζοντας να παρεξηγεί μερικά πράγματα, Όποιος παρεξηγεί κάτι από όσα κάνουμε, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να έρθει προσωπικά για να ρωτήσει και να πάρει τις σωστές απαντήσεις. Πολλά ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση και ευχαριστώ τους Βιολίδη, Κότταρη και Καλπάκη που πήραν θέση και έμαθε ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει. Έχω κάνει πολλά λάθη, και παλιότερα αλλά και τώρα, όμως το ζητούμενο είναι να μην έχουν αρνητικές συνέπειες στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η δουλειά μου, στον σύλλογο λειτουργώ με διαφορετικό προσανατολισμό. Για μένα, ένα μετράει και μέσα μου, πάνω απ΄ όλα υπάρχει ο ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή μπορεί να έφυγα από το προσκήνιο, αλλά σε καθημερινή βάση υπήρχε ενασχόληση και επαφή. Ποτέ δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Όλα τα τμήματα χρειάζονταν ροή χρημάτων, σωστή διαχείριση και αποφάσεις, τις οποίες ήμουν υποχρεωμένος να παίρνω εγώ. Όλα αυτά τα χρόνια, ποτέ μου δεν θέλησα να γίνω πρόεδρος. Αναγκάστηκα όταν αποχώρησε ο Αλεξόπουλος και βάσει καταστατικού ως αντιπρόεδρος, έπρεπε να αναλάβω’’.

Ο Θανάσης Κατσαρής μίλησε για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ :

‘’Αν το γήπεδο φύγει από την Τούμπα, θα πρέπει να πάει κάπου που να εξασφαλίζεται το καλύτερο για τους φιλάθλους και την ομάδα. Εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι, δύσκολα θα μπορέσουν να συνηθίσουν στην ιδέα ότι το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν θα είναι εκεί, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στα σύγχρονα δεδομένα. Καταλαβαίνω απόλυτα όσους θεωρούν αδιανόητη τη μεταφορά του ΠΑΟΚ κάπου μακριά από την Τούμπα, εκεί είναι το σπίτι μας, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Είναι δύσκολο να γίνει νέο γήπεδο στην Τούμπα διότι το θέλουμε παραπάνω από 30.000 θέσεις και εκεί που είναι δεν γίνεται. Αν ξεφύγουμε στο υψόμετρο, τότε θα αρχίσουν οι αντιδράσεις, οι ενστάσεις, τα δικαστήρια, δεν ξέρουμε τι κίνδυνοι θα δημιουργηθούν. Κανένας από εμάς και κανένας από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ δεν θέλει να πάθει ο σύλλογος ότι έπαθε ο Παναθηναϊκός στο Βοτανικό. Οι τρεις παράμετροι που θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο στην κατασκευή του γηπέδου είναι οι εξής : το μέγεθος, η πρόσβαση και το πάρκινγκ. Αυτό που πρέπει να μάθουν οι φίλαθλοι της ομάδας είναι ότι έρχεται πολιτικός μηχανικός την άλλη εβδομάδα από τη ΓΓΑ για να δει τις εγκαταστάσεις, για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση της Τούμπας έτσι ώστε στη νέα σαιζόν, η κατάσταση να είναι καλύτερη για τους φιλάθλους’’.

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην ομάδα μπάσκετ, που αναζητά διέξοδο μετά την εποχή Δρόσου :

»Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση εκείνη την εποχή, ο Δρόσος φαινόταν σαν η μόνη λύση. Όμως, ήμουν ο μόνος που είπα : ‘’παιδιά, δεν πρέπει να έρθει ο Δρόσος, θα μας καταστρέψει’’. Εκείνη την εποχή όμως, επειδή το τμήμα διαλυόταν και ο κόσμος είχε στραφεί υπέρ του μια και δεν υπήρχε άλλος, αποφασίστηκε να του δοθεί η ΚΑΕ. Υπήρχε κι ένας άλλος κίνδυνος : αν επιμέναμε και λέγαμε όχι στον Δρόσο, θα διχαζόταν ο κόσμος και αυτό θα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά σε ολόκληρο το σωματείο. Ο πραγματικός αιμοδότης της ομάδας μπάσκετ ήταν ο Κώστας Αμοιρίδης τα χρήματα του κράτησαν την ομάδα έστω και στο σημείο που έφτασε. Πρέπει να τον αγκαλιάσουμε, όχι να τον εκμεταλλευθούμε. Δεν είμαστε αρπακτικά, είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον σύλλογο και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Εξάλλου, χρειαζόμαστε όλους όσους ενδιαφέρονται για την ομάδα μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ τους χρειάζεται όλους, χρειάζονται όσο περισσότερα χρήματα γίνεται διότι το τμήμα είναι επαγγελματικό και μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει. Θα με ικανοποιούσε απόλυτα το να συγκεντρώνονταν όλοι μαζί : οι παλαίμαχοι, ο Πρέλεβιτς, ο Σταυρόπουλος, ο Καλπάκης και οι συνεργάτες του, ο Πατρίδας, ο Χατζησπύρου και όποιοι άλλοι θέλουν, ας σχηματίσουν μια ομάδα δέκα ατόμων που θα παίρνουν τις αποφάσεις και θα έχουν την στήριξη όλων’’.

Η παράταξη του κου Θανάση Κατσαρή επανεξελέγη στη διοίκηση του Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ. μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας.
Ο νυν επικεφαλής του «Δικεφάλου» πήρε 571 ψήφους, σε σύνολο 739 ψηφισάντων, έναντι 152 της παράταξης του Γιάννη Παπαδόπουλου.
Καταμετρήθηκαν 16 άκυρα ψηφοδέλτια.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει 14 μέλη από τη νικήτρια παράταξη και ένα από την ηττημένη  του κου Γιάννη Παπαδόπουλου.

Ψήφισαν συνολικά: 739 Έγκυρα: 723 Άκυρα-Λευκά: 16

Ο συνδυασμός του κ. Αθανάσιου Κατσαρή έλαβε τις παρακάτω ψήφους:

ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου    335

ΒΙΟΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του Βασιλείου            324

ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Στυλιανού          180

ΓΙΩΒΑΝΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου         146

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου         146

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου        146

ΗΣΑΪΑΔΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ του Βασιλείου            305

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Βασιλείου  231

ΜΑΚΑΡΟΝΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Δημητρίου   146

ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ του Γεωργίου            216

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ του Νικολάου       235

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Ιωάννη        148

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Στυλιανού        184

ΣΤΕΦΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Κωνσταντίνου     193

ΧΟΥΖΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παύλου      161

ANAΠΛHPΩMATIKA MEΛH Δ.Σ.

KEPAMYΔAΣ ΓEΩPΓIOΣ του Hλία

NIKHΦOPOΣ ΔIONYΣIOΣ του Γεωργίου

ΠANAΓIΩTOΠOYΛOΣ NIKOΛAOΣ του Παναγιώτη

ΠPOYΣAΛHΣ ΓABPIHΛ του Στεφάνου

ΠPOYΣAΛH ΓEΩPΓIOΣ του Aλεξάνδρου

ΣTAYPIANIΔHΣ ΓEΩPΓIOΣ του Iωάννη

XATZHΓEΩPΓIOY AΘANAΣIOΣ του Aναστασίου

TAKTIKA MEΛH ΓIA THN E.E.

AΛEΞIOY TPAΪANOΣ του Iωάννη

KAPOYΣHΣ ANTΩNIOΣ του Aθανασίου

KΩNΣTANTINIΔHΣ ΓPHΓOPIOΣ του Aντωνίου

ANAΠΛHPΩMATIKA MEΛH ΓIA THN E.E.

AΓΓEΛIΔHΣ BAΣIΛEIOΣ του Aγγελου

IΩANNIΔHΣ EYΓENIOΣ του Kωνσταντίνου

Ο συνδυασμός του κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου έλαβε τις παρακάτω ψήφους :

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αναστασίου            126

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Βασιλείου  134

ΒΑΡΟΥΣΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ανδρέα    70

ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του Κυριάκου           79

ΚΟΥΦΑΛΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Σόλων     73

ΜΑΚΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αντωνίου         69

ΜΑΛΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Γεωργίου         91

ΜΠΑΛΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Αλεξάνδρου    76

ΜΠΛΙΑΪΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοδόση 79

ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χρήστου      69

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Λαζάρου        65

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Θεοχάρη   67

ΣΑΛΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου       87

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου      68

ΧΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου           64

ANAΠΛHPΩMATIKA MEΛH Δ.Σ.

AΛEΞIAΔHΣ – IΩΣHΦIΔHΣ XAPAΛAMΠOΣ του Iωσήφ

MATΘAIOY ANAΣTAΣIOΣ του Nικολάου

MAYPIΔHΣ ΠANTEΛHΣ του Nικολάου

ΠANAΓIΩTIΔHΣ IΩANNHΣ του Nικολάου

ΣEΪTAPIΔHΣ HΛIAΣ του Δημητρίου

TAKTIKA MEΛH ΓIA THN E.E.

ΠOIHTHΣ XPHΣTOΣ του Nικολάου

ΦOYNTOYKAΣ ΘEOΔΩPOΣ του Παναγιώτη

Το ψηφοδέλτιο του κ.Κατσαρή έλαβε 571 ψήφους (14 έδρες)

Το ψηφοδέλτιο του κ.Παπαδόπουλου έλαβε 152 ψήφους (1 έδρα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close